Παγκόσμια χρηματιστηριακή φούσκα...


κεφαλαιοποίηση

Χρηματιστηριακή φούσκα! Στο +11 τρισ. η κεφαλαιοποίηση των διεθνών χρηματιστηρίων από την εκλογή Trump.

Η κεφαλαιοποίηση των χρηματιστηριακών αγορών παγκοσμίως έχει αυξηθεί πάνω από 11 τρισ. δολάρια (!) από την ημέρα εκλογής του Dolnald Trump.

Μια διεθνής χρηματιστηριακή μεγα-φούσκα έχει ξαναδημιουργηθεί στον πλανήτη, ιδιαίτερα στις ανεπτυγμένες χώρες, η οποία απειλεί με το σκάσιμό της να ξαναρίξει τον κόσμο στα Τάρταρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την εκλογή του Προέδρου Trump, οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές έχουν αυξηθεί σε απολύτους αριθμούς πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε στιγμή στην ιστορία (περίπου 12 τρισ. δολάρια) – ξεπερνώντας ακόμα και την περίοδο ανακοίνωσης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από τη Fed το 2010.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση των χρηματιστηριακών αγορών παγκοσμίως έφθασε χθες (13/7) σε αριθμό ρεκόρ στα 76,28 τρισ. δολάρια, περίπου όσο το παγκόσμιο Ακαθάριστο Προϊόν (ΑΕΠ), ήτοι άνοδος 18,6% από την ημέρα εκλογής του προέδρου Trump.

Αρκετοί αναλυτές τονίζουν ότι αυτό οφείλεται κυρίως στον Trump λόγω της πολιτικής που ακολουθεί, η οποία παραδίδει τα πάντα στις μεγάλες επιχειρήσεις, διευκολύνοντας κάθε υπόλειμμα εργασιακών και περιβαλλοντικών δεσμεύσεων.

Ωστόσο πολλού στρατηγικοί αναλυτές αναφέρουν μια άλλη εξήγηση… την αύξηση κατά 1,4 τρισ. δολάρια των ισολογισμών των Κεντρικών Τραπεζών σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία φαίνεται να είναι σε άμεση διασύνδεση με την άνοδο των χρηματιστηριακών αγορών.
Και ενώ η εκλογή του Trump αρχικά επέφερε τεράστια πτώση στις αγορές ομολόγων, τον τελευταίο καιρό τα ομόλογα σημειώνοντας ράλι κατάφεραν να ισοσκελίσουν τις απώλειες που είχαν υποστεί.







iskra.gr