Τάσσεσαι υπέρ του εθνικού νομίσματος; Συμφωνώ αλλά δεν σε ψηφίζω...

Γράφει ο Κλεισθένης.
Παρακολουθούμε τελευταία στις δημοσκοπήσεις ότι όλο και μεγαλώνει το ποσοστό όσων επιθυμούν επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. 



Σε μερικές η Ελληνική κοινωνία παρουσιάζεται διχασμένη.
 

Θα αναρωτηθεί κάποιος, γιατί αυτό δεν εκφράζεται εκλογικά; Γιατί τα κόμματα ή τα κινήματα υπέρ του εθνικού νομίσματος δεν κερδίζουν; Το κόμμα ΛΑΕ πχ δεν κατόρθωσε να μπει στην βουλή.
 

Πολλοί υποστηρίζουν ότι αν ενωθούν τα κόμματα, τα κομματίδια, τα κινήματα και οι προσωπικότητες που τάσσονται υπέρ του εθνικού νομίσματος, αυτό το σύνολο θα κερδίσει μεγάλο ποσοστό όταν γίνουν εκλογές.
 

Προσωπικά αν και το εύχομαι διαφωνώ. Όλοι όσοι θέλουν και προπαγανδίζουν υπέρ του εθνικού νομίσματος, μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν παρουσίασαν ένα πολιτικοοικονομικό πρόγραμμα εφαρμόσιμο έτσι ώστε να λάβουν την εμπιστοσύνη των πολιτών.
 

Όταν κάποιος υποστηρίζει μονοθεματικά την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα δεν χαίρει της εκτίμησης και της επιλογής των πολιτών.
 

Αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική κοινωνία δεν τοποθετεί πολύ ψηλά το πρόβλημα του νομίσματος δλδ έχει την άποψη ότι δεν φταίει μόνο το νόμισμα.
 

Στις δημοσκοπήσεις εκφράζεται υπέρ του εθνικού νομίσματος χωρίς όμως αυτή η προτίμηση να γίνεται  εκλογική επιλογή.
 

Θέλω εθνικό νόμισμα αλλά δεν ψηφίζω κόμματα ή κινήματα που τάσσονται υπέρ του εθνικού νομίσματος.
 

Φαίνεται ότι οι προτεραιότητες  των πολιτών είναι άλλες, τουλάχιστον αυτές που διαμορφώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα.
 

Πολλοί ισχυρίζονται ότι τα ΜΜΕ εμποδίζουν τους πολίτες μέσω της προπαγάνδας να κινηθούν προς τα κόμματα ή τα κινήματα υπέρ του εθνικού νομίσματος.
 

Αυτό έχει μία δόση αλήθειας αλλά όπως διαπιστώσαμε, οι πολίτες τουλάχιστον τελευταία δεν ποδηγετήθηκαν απ' τα ΜΜΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το δημοψήφισμα όπου 62% των πολιτών ψήφισε "όχι", ενάντια δλδ στο "ναι" που προπαγάνδιζαν τα ΜΜΕ.
 

Η αλήθεια είναι ότι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα τρομάζει τους πολίτες. Είναι άγνωστο το πως θα γίνει και τι επιπτώσεις θα έχει στην καθημερινότητά του.
 

Πεδίο δόξης λαμπρό για όσους ισχυρίζονται ότι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα μας βγάλει απ' την κρίση και θα δώσει ώθηση στην οικονομία.
 

Εκείνο που είναι σχεδόν σίγουρο, το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα καραδοκεί. Όταν αντιληφθεί ότι το ρεύμα υπέρ του εθνικού νομίσματος γίνει πλειοψηφικό με δυνατότητα εκλογικής έκφρασης τότε θα δούμε τους σταυροφόρους του ευρώ να αλλάζουν με πολιτικάντικο τρόπο και να τάσσονται υπέρ του εθνικού νομίσματος.
 

Αυτή η 'μέρα δεν αργεί.-