Η απάτη στην αγορά του χρυσού!


 Σίγουρα θα έχετε προσέξει πως από τον καιρό που ξέσπασε η οικονομική κρίση, πλήθυναν τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις που αγοράζουν χρυσό. 


Η ανθρώπινη Ιστορία μας έχει διδάξει πως η συγκέντρωση χρυσού είναι οιωνός πολέμου και οικονομικών επαναστάσεων.


Ο πολύπειρος Paul Craig Roberts μας εξηγεί με απλά λόγια το πώς το διαβόητο Ένα τοις εκατό, οι άρχοντες αυτού του κόσμου, παίζουν βρώμικα παιχνίδια εκμεταλλευόμενοι τον φυσικό χρυσό και πωλώντας "αέρα". Σας παραθέτω αυτούσιο το άρθρο, στην μετάφρασή μου από το Αγγλικό κείμενο.

Οι απατεώνες, που διαχειρίζονται το Δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, δημιούργησαν την αγορά του χρυσού με τρόπο που τους επιτρέπει να ελέγχουν την τιμή.

Ο χρυσός δεν διατίθεται στην αγορά του φυσικού χρυσού, όπου αγοράζονται και πωλούνται ράβδοι.

Ο χρυσός τιμολογείται σε μια αγορά προθεσμιακών αγορών, όπου αγοράζονται και πωλούνται ακάλυπτα συμβόλαια που εξοφλούνται σε μετρητά. Καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης δεν πρέπει να καλύπτονται με τον τρόπο που πρέπει να καλυφθεί η ύφεση ενός χαρτοφυλακίου, οι πράκτορες χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών μπορούν να δημιουργήσουν χάρτινο χρυσό εκτυπώνοντας ακάλυπτα συμβόλαια. Με άλλα λόγια, είναι δυνατό να διογκωθεί ο εφοδιασμός σε χρυσό της αγοράς, όπου η τιμή του καθορίζεται από συμβάσεις μελλοντικής εκπλήρωσης.

Η τεράστια αύξηση της προσφοράς χάρτινου χρυσού μειώνει την τιμή του χρυσού. Αυτή η Δυτική πολιτική είναι ηλίθια, διότι μειώνει την τιμή του πραγματικού χρυσού για τους βασικούς αγοραστές της Ασίας -Κίνα, Ινδία και Τουρκία. Όμως η πολιτική αυτή προστατεύει την αξία του δολαρίου των ΗΠΑ, εμποδίζοντας την αύξηση της τιμής του χρυσού, που θα έδειχνε την αυξανόμενη έλλειψη εμπιστοσύνης στις εγγυήσεις των χάρτινων νομισμάτων.

Οι Κεντρικές Τράπεζες της Ευρώπης, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιαπωνίας έχουν προστατεύσει την συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου έναντι άλλων αποθεματικών νομισμάτων, επιδιδόμενες οι ίδιες σε ποσοτική χαλάρωση. Με τον πληθωρισμό όλων των χάρτινων νομισμάτων, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες παραμένουν σχετικά σταθερές. Οι Κεντρικές Τράπεζες εμποδίζουν την άνοδο της τιμής του χρυσού, με την εκτύπωση χάρτινου χρυσού για την αγορά.

Θεωρώ ότι το bitcoin είναι ο δικαιούχος αυτής της νοθείας των τιμών του χρυσού και των νομισμάτων. Το bitcoin δεν μπορεί να αυξήσει την προσφορά, ενώ τα bitcoins δεν διατίθενται σε μελλοντικές αγορές που επιτρέπουν ακάλυπτες υποχρεώσεις.

Ο Dave Kranzler εξηγεί την σημερινή απομάκρυνση του χρυσού από την Κεντρική Τράπεζα.

Προκειμένου να προστατεύσουν τη δική τους ανεύθυνη και πιθανώς παράνομη συμπεριφορά, οι Κεντρικές Τράπεζες δεσμεύονται για μια πολιτική, που αποθαρρύνει τις προσπάθειες των ανθρώπων να βρουν καταφύγιο στον χρυσό αντί για τον πληθωρισμό των χαρτονομισμάτων. Η πολιτική των Κεντρικών Τραπεζών αποδεικνύει ότι η elite δουλεύει σκληρά ενάντια στο συμφέρον του λαού.
Γιατί οι άνθρωποι ανέχονται τις Κεντρικές Τράπεζες, που εξυπηρετούν μόνο το Ένα τοις εκατό; Ο Thomas Jefferson κατάλαβε, όπως και ο πρόεδρος Andrew Jackson, πως στον Δυτικό Κόσμο η αδιαφορία έχει αντικαταστήσει την νοημοσύνη. Το Ένα τοις εκατό ξέρει τι κάνει. Το 99% είναι κλειδωμένο στο Matrix.

Εδώ είναι η σαφής εξήγηση του Kranzler για την νοθεία της αγοράς του χρυσού από τις Κεντρικές Τράπεζες. Φυσικά, τίποτα δεν θα γίνει για αυτά τα εγκλήματα, καθώς είναι εγκλήματα εναντίον του αβοήθητου 99%, του συνόλου των "θλιβερών". Ποιος νοιάζεται γι' αυτούς; Σίγουρα όχι κάποια Δυτική κυβέρνηση.



voloudakis.blogspot.gr